Jantje Beton

Bij de start van de Aventurijn heeft Jantje Beton een heel mooi bedrag geïnvesteerd in ons schoolplein. Als tegenprestatie voor hun hulp is het de bedoeling dat wij als school 2x meedoen met de Jantje Beton loterij. In 2018 hebben we dat voor de eerste keer gedaan en dit jaar doen wij voor de 2e keer mee.

Afgelopen week kreeg iedere leerling een flyer, lotenboekje, envelop en kleine verrassing mee naar huis. Met de kleine verrassing kunnen ze buiten lekker creatief aan de slag gaan en de buurt opfleuren. In de flyer kunt u lezen hoe de Jantje Beton loterij in zijn werk gaat. 18 mei tot en met 1 juni kunnen lootjes via de machtiging verkocht worden. We zien de machtigingsformulieren graag uiterlijk vrijdag 3 juni terug op school. De online lootjesverkoop loopt door tot en met 30 juni. Via WhatsApp kunt u heel vlot de lootjesactie voor de Aventurijn delen. Snel en makkelijk; ideaal dus!

Een lootje kost €3,00. Van die €3,00 gaat €1,50 naar Jantje Beton en €1,50 naar de Aventurijn. Van de opbrengst zullen wij (buiten)speelmateriaal aanschaffen en/of een leuke sportieve buitenactiviteit organiseren voor de kinderen.

Iedereen heeft vast weleens van Jantje Beton gehoord, maar wat doen ze nou ook alweer precies? Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

We hopen op een mooi aantal verkochte lootjes. Helpt u uw kind mee om lootjes te verkopen?

Informatie brochure Jantje Beton

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs