Leerlingenraad

Als leerling mag je ook meedenken en meepraten

Op onze school werken we met een leerlingenraad. De leerlingenraad vertegenwoordigt alle kinderen van de school en mag meepraten over allerlei dingen die op school gebeuren. Uit de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 worden twee leerlingen gekozen die hun klasgenoten vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De verkiezing hiervoor wordt samen met de juf of meester geregeld. Drie keer per jaar komt de leerlingenraad samen met juf Kirstie, de directeur, bij elkaar om te vergaderen. Uit alle klassen worden dan idee├źn ingebracht en daar wordt over gepraat. Ook worden de kinderen om hun mening omtrent bepaalde zaken gevraagd.

Leerlingenbetrokkenheid is erg belangrijk. Als leerlingen zich betrokken weten bij het reilen en zeilen in de groep en op school voelen ze zich daar ook meer verantwoordelijk voor. Door middel van het instellen van onze leerlingenraad zijn de kinderen meer betrokken bij en hebben ze inbreng in een aantal dingen die op school spelen.

Ook leren ze dat de vertegenwoordigers in de leerlingenraad daar niet zijn om hun eigen belangen te behartigen, maar dat het gaat om de belangen van alle leerlingen, het algemeen belang.


Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs