Kinderdagverblijf

Een veilige en vertrouwde plek voor uw baby of peuter

Dagopvang van 0 tot 4 jaar

Als u gaat werken, wilt u uw zoon of dochter met een gerust hart achterlaten. Onze pedagogisch medewerkers zorgen met liefde en aandacht voor uw zoon of dochter. Zij voelen aan wat uw kind nodig heeft. Een liefdevolle knuffel, een boekje voorlezen, een spelletje spelen of een aai over de bol bij het slapengaan. Met vaste pedagogisch medewerkers op de groep hebben kinderen vertrouwde gezichten om zich heen.

  • Ons kinderdagverblijf biedt opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar geopend van 7.30 tot 18.00 uur en voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen.
  • Het kinderdagverblijf is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

Er zijn tussen de 10 en 16 kinderen op een groep. In onze visie is het voor kinderen en hun ontwikkeling van belang dat zij, ook al op jonge leeftijd, met elkaar spelen. Op die manier ontwikkelen ze vanuit de sociale relaties persoonlijke competenties, sociale competenties en maken ze zich normen en waarden eigen. Om ervoor te zorgen dat de kinderen zich zo veilig voelen dat zij deze ontwikkelingen door kunnen maken, zorgen wij voor geborgenheid en structuur.

Kinderen leren door te spelen. Kinderen spelen met elkaar en met uitdagend speelgoed.

  • De pedagogisch medewerkers verzorgen de kinderen en organiseren ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten. Kinderen leren en ontwikkelen zich het best als ze betrokken zijn.
  • Om de betrokkenheid van kinderen zo groot mogelijk te laten zijn, werken we in het hele kindcentrum rondom thema’s. U kunt hierbij denken aan thema’s als voeding, post, sinterklaas, dieren of Afrika. De activiteiten worden rondom de thema’s georganiseerd.

Op dinsdag spelen de oudste kinderen van het kinderdagverblijf ’s middag samen met kinderen van Stichting Lentekind. Dit zijn kinderen van 0 tot ongeveer 7 jaar met een verstandelijke beperking/ontwikkelingsachterstand.

De ene week spelen ze bij ons buiten samen. De week erna bij Stichting Lentekind bij ons in de wijk. Daarnaast gaan wij regelmatig naar 'de opa’s en oma’s' bij Hof 't Seys. Een waardevol bezoek voor zowel de kinderen als 'de opa’s en oma’s'.

Omdat wij een kindcentrum zijn, onderhouden de pedagogisch medewerkers nauw contact met de leerkrachten van de kleutergroepen. Zij werken samen in het afstemmen van de doorgaande (leer)lijn en hebben een overdracht als een kind overgaat naar groep 1. Ook gaan we regelmatig met de kinderen die bijna vier worden een moment meespelen in groep 1. Dit zorgt ervoor dat voor kinderen de overstap naar groep 1 veel makkelijker wordt.

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij het kinderdagverblijf. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Contracten en kosten

Heeft u een vaste dag per week opvang nodig of af en toe een paar uur? Wilt u extra vroeg starten of uw kind wat later ophalen? Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen aan. Ga voor meer info naar: www.kinderopvangwalcheren.nl/opvangvormen/kinderdagverblijf/tarievenencontracten/. De kosten voor het kinderdagverblijf zijn inkomensafhankelijk. Ouders/verzorgers die beiden werken of studeren, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

Kom eens kijken!

Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over het kinderdagverblijf.
U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118- 61 45 32).

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

Contact

https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/de-aventurijn/

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs