Peutergroep

Een goede voorbereiding op de basisschool

Voor je het weet, is je kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en andere kinderen te leren kennen. Een mooi moment voor hem of haar om naar de peutergroep te gaan.

  • De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. De kinderen (2 – 4 jaar) leren om met andere kinderen te spelen.
  • Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen.
  • In ons kindcentrum werken we rondom thema’s die terug komen in de hele school en kinderopvang. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd.
  • Kinderen komen in principe twee dagdelen van vier uur naar de peutergroep.

Omdat wij een kindcentrum zijn, onderhouden de pedagogisch medewerkers nauw contact met de leerkrachten van de kleutergroepen. Zij werken samen in het afstemmen van de doorgaande (leer)lijn en hebben een overdracht als een kind overgaat naar groep 1. Ook gaan we regelmatig met de kinderen die bijna vier worden een moment meespelen in groep 1.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Sommige peuters hebben extra ondersteuning nodig op het gebied van taal of op sociaal-emotioneel vlak. Zij krijgen dan van het consultatiebureau een indicatie voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit houdt in dat zij vier in plaats van twee dagdelen naar de peutergroep komen en dat hun ontwikkeling extra gestimuleerd wordt. Ga voor meer informatie naar: www.kinderopvangwalcheren.nl/opvangvormen/peutergroep/vve/.

Openingstijden

De peutergroep is in de ochtenden geopend van 8:30 – 12:30 uur.

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de peutergroep. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Kosten

De kosten voor de peutergroep zijn inkomensafhankelijk. Ouders/verzorgers die beiden werken of studeren, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen. Als ouders/verzorgers geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen zij een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

Kom eens kijken!

U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website die u onderaan deze pagina ziet staan. Via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118- 61 45 32) kan ook.

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

Contact

https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/de-aventurijn/

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs